De nieuwe wet voorziet boetes tot 600.000 euro voor ongeoorloofd straatprotest, boetes van 30.000 euro voor het in bezit hebben van 'offensieve' slogans die tegen de Spaanse staat zijn gericht, voor het dragen van maskers en ga zo maar door. De grote middelen worden dus bovengehaald.

Spanje legt daarmee de democratie steeds meer aan banden. De nieuwe wet legt echter vooral het pijnlijk falen van de Spaanse staat bloot. Het Spaans voorbeeld heeft ook andere landen geïnspireerd, onder andere in Japan werden al gelijkaardige maatregelen aangekondigd.

De nieuwe wet voorziet boetes tot 600.000 euro voor ongeoorloofd straatprotest, boetes van 30.000 euro voor het in bezit hebben van 'offensieve' slogans die tegen de Spaanse staat zijn gericht, voor het dragen van maskers en ga zo maar door. De grote middelen worden dus bovengehaald. Spanje legt daarmee de democratie steeds meer aan banden. De nieuwe wet legt echter vooral het pijnlijk falen van de Spaanse staat bloot. Het Spaans voorbeeld heeft ook andere landen geïnspireerd, onder andere in Japan werden al gelijkaardige maatregelen aangekondigd.