Moody's gaf drie redenen op voor het optrekken van de outlook: het afnemen van de marktrisico's, een kleiner gevaar dat een besmetting overwaait van één van de andere landen in de eurozone en zekere vorm van opluchting in de bankensector. Ook Standard & Poor's trok vorige week al de outlook voor Spanje op van negatief naar stabiel.

Op de Europese beurzen heerst nog steeds complete rust, de belangrijkste indices blijven dicht bij het slotniveau van gisteren. De beleggers houden het poeder droog, dit in afwachting van de verklaring die voorzitter Mario Draghi straks na afloop van de meeting van de Europese Centrale Bank zal afleggen.

Moody's gaf drie redenen op voor het optrekken van de outlook: het afnemen van de marktrisico's, een kleiner gevaar dat een besmetting overwaait van één van de andere landen in de eurozone en zekere vorm van opluchting in de bankensector. Ook Standard & Poor's trok vorige week al de outlook voor Spanje op van negatief naar stabiel. Op de Europese beurzen heerst nog steeds complete rust, de belangrijkste indices blijven dicht bij het slotniveau van gisteren. De beleggers houden het poeder droog, dit in afwachting van de verklaring die voorzitter Mario Draghi straks na afloop van de meeting van de Europese Centrale Bank zal afleggen.