In het kader van het nieuw concurrentiepact is met name Duitsland voorstander van zo'n loskoppeling. Dat betekent dat ook de automatische loonindexering in ons land op de helling komt te staan.

Op de meeting van G20 verklaarde Christian Noyer van de Europese Centrale Bank dat loonsverhogingen in de huidige omstandigheden hoe dan ook beperkt moeten worden gehouden.

Overigens wordt ook Duitsland geconfronteerd met de roep voor hogere lonen, nadat de loonsverhogingen in de afgelopen jaren vanwege de recessie beperkt werden gehouden.

In het kader van het nieuw concurrentiepact is met name Duitsland voorstander van zo'n loskoppeling. Dat betekent dat ook de automatische loonindexering in ons land op de helling komt te staan. Op de meeting van G20 verklaarde Christian Noyer van de Europese Centrale Bank dat loonsverhogingen in de huidige omstandigheden hoe dan ook beperkt moeten worden gehouden. Overigens wordt ook Duitsland geconfronteerd met de roep voor hogere lonen, nadat de loonsverhogingen in de afgelopen jaren vanwege de recessie beperkt werden gehouden.