Die zou willen dat de Spanjaarden nog even de kat uit de boom kijken. Volgens Schaüble heeft Spanje alle mogelijke stappen gezet om de begrotingsproblemen te boven te komen en mogelijk slaagt het land er alsnog in door de mazen van het net te blijven glippen en zichzelf te blijven financieren.

Ahold behaalt goede resultaten in moeilijke markt

Ahold heeft in het tweede kwartaal bij een omzet van Eur 7,7 mrd, plus 11,9% (plus 3,9% op constante valutakoersen) een operationele winst van Eur 3.256 mln behaald, plus 18,5%.

De nettowinst bedroeg Eur 248 mln, plus 24% en per aandeel Eur 0,24 en was hiermee licht hoger dan de verwachtingen van Theodoor Gilissen Bankiers.

De omzetgroei in de Verenigde Staten bedroeg 3,4% (in dollars) en in Nederland 5,3% bij een identieke groei van 1,5%. Bol.com droeg 2,4% (Eur 60 mln) bij aan de omzet voor acht weken. Vanaf 14 augustus zullen de van C1000 en Jumbo overgenomen winkels geconsolideerd worden.

De timing van Pasen kwam positief uit. De moeilijke marktomstandigheden blijken uit de lagere operationele marges, Verenigde Staten 4,2% (was 4,4%) en Nederland 5,7% (was 6,1%).

Het accent blijft op kostenbesparende maatregelen. De rating blijft kopen aangezien het bedrijf met sterke marktposities in de Verenigde Staten en Nederland in staat blijft goede resultaten te halen.

Die zou willen dat de Spanjaarden nog even de kat uit de boom kijken. Volgens Schaüble heeft Spanje alle mogelijke stappen gezet om de begrotingsproblemen te boven te komen en mogelijk slaagt het land er alsnog in door de mazen van het net te blijven glippen en zichzelf te blijven financieren. Ahold behaalt goede resultaten in moeilijke markt Ahold heeft in het tweede kwartaal bij een omzet van Eur 7,7 mrd, plus 11,9% (plus 3,9% op constante valutakoersen) een operationele winst van Eur 3.256 mln behaald, plus 18,5%. De nettowinst bedroeg Eur 248 mln, plus 24% en per aandeel Eur 0,24 en was hiermee licht hoger dan de verwachtingen van Theodoor Gilissen Bankiers. De omzetgroei in de Verenigde Staten bedroeg 3,4% (in dollars) en in Nederland 5,3% bij een identieke groei van 1,5%. Bol.com droeg 2,4% (Eur 60 mln) bij aan de omzet voor acht weken. Vanaf 14 augustus zullen de van C1000 en Jumbo overgenomen winkels geconsolideerd worden. De timing van Pasen kwam positief uit. De moeilijke marktomstandigheden blijken uit de lagere operationele marges, Verenigde Staten 4,2% (was 4,4%) en Nederland 5,7% (was 6,1%). Het accent blijft op kostenbesparende maatregelen. De rating blijft kopen aangezien het bedrijf met sterke marktposities in de Verenigde Staten en Nederland in staat blijft goede resultaten te halen.