De kansen dat Spanje dergelijk scenario te wachten staat, worden echter vrij klein ingeschat. Het land is namelijk in sneltempo maatregelen aan het treffen om uit de gevarenzone te raken.

Georg Grodzki, in Londen head credit research bij Legal & General Investment Management, is van mening dat Spanje er inderdaad in gaat slagen om de dans te ontspringen.

Spanje kan zelfs van de periferie naar de Europese kern verhuizen, op voorwaarde dat de structurele hervormingen doorgezet worden. Daarbij wordt op de eerste plaats de arbeidsmarkt geviseerd.

De kansen dat Spanje dergelijk scenario te wachten staat, worden echter vrij klein ingeschat. Het land is namelijk in sneltempo maatregelen aan het treffen om uit de gevarenzone te raken. Georg Grodzki, in Londen head credit research bij Legal & General Investment Management, is van mening dat Spanje er inderdaad in gaat slagen om de dans te ontspringen. Spanje kan zelfs van de periferie naar de Europese kern verhuizen, op voorwaarde dat de structurele hervormingen doorgezet worden. Daarbij wordt op de eerste plaats de arbeidsmarkt geviseerd.