Maar misschien wedden de financiële markten op het verkeerde paard, er zou wel eens iets heel anders kunnen gebeuren dan wat iedereen verwacht.

Spanje kan uiteindelijk kiezen voor een exit uit de eurozone in plaats van een steunaanvraag, waarmee iedereen op het verkeerde been wordt gezet.

Rajoy heeft plechtig beloofd geen steun aan te vragen

Het lijkt misschien een gek idee, maar eigenlijk is het dat helemaal niet. Bij de laatste verkiezingen verkondigde premier Mariano Rajoy dat Spanje geen hulpverzoek zou indienen. Bovendien zal Spanje, wanneer Rajoy op zijn woorden moet terugkomen, aan strenge voorwaarden moeten voldoen.

Wanneer Rajoy zijn beloftes moeten inslikken, zal hij alleen overkomen als een leugenaar maar ook als een clown. Zijn politieke carrière zou aan diggelen kunnen liggen, naar een herverkiezing zou hij kunnen sluiten. Tegen die achtergrond lijkt een Spaanse exit allesbehalve onwaarschijnlijk.

Maar misschien wedden de financiële markten op het verkeerde paard, er zou wel eens iets heel anders kunnen gebeuren dan wat iedereen verwacht. Spanje kan uiteindelijk kiezen voor een exit uit de eurozone in plaats van een steunaanvraag, waarmee iedereen op het verkeerde been wordt gezet. Rajoy heeft plechtig beloofd geen steun aan te vragen Het lijkt misschien een gek idee, maar eigenlijk is het dat helemaal niet. Bij de laatste verkiezingen verkondigde premier Mariano Rajoy dat Spanje geen hulpverzoek zou indienen. Bovendien zal Spanje, wanneer Rajoy op zijn woorden moet terugkomen, aan strenge voorwaarden moeten voldoen. Wanneer Rajoy zijn beloftes moeten inslikken, zal hij alleen overkomen als een leugenaar maar ook als een clown. Zijn politieke carrière zou aan diggelen kunnen liggen, naar een herverkiezing zou hij kunnen sluiten. Tegen die achtergrond lijkt een Spaanse exit allesbehalve onwaarschijnlijk.