Spanje kan bijvoorbeeld opnieuw in de problemen raken wat de financiering betreft. Onder andere dankzij het opduiken van grote Japanse institutionele beleggers op de obligatiemarkten heeft dit land zich in de afgelopen maanden relatief vlot kunnen financieren.

De laatste veiling van staatspapier met looptijd tot 2021 was echter allesbehalve een succes, met een bid-to-cover ratio van slechts 2,20 tegenover 4,10 ten opzichte van de vorige.

Er is dus minder vraag naar Spaanse staatsobligaties, wat kan betekenen dat Spanje het opnieuw moeilijker zal krijgen om zichzelf te herfinancieren.

Spanje kan bijvoorbeeld opnieuw in de problemen raken wat de financiering betreft. Onder andere dankzij het opduiken van grote Japanse institutionele beleggers op de obligatiemarkten heeft dit land zich in de afgelopen maanden relatief vlot kunnen financieren. De laatste veiling van staatspapier met looptijd tot 2021 was echter allesbehalve een succes, met een bid-to-cover ratio van slechts 2,20 tegenover 4,10 ten opzichte van de vorige. Er is dus minder vraag naar Spaanse staatsobligaties, wat kan betekenen dat Spanje het opnieuw moeilijker zal krijgen om zichzelf te herfinancieren.