De initiatieven van Monti worden echter gekelderd door de Spaanse begrotingsproblemen, die in de afgelopen dagen opnieuw op de voorgrond zijn getreden. Daarnaast ebt het effect van de twee tranches van het LTRO programma van de Europese langzaam maar zeker weg.

Vincent Chaigneau, global head of interest-rate strategy bij Societe Generale SA in Parijs, merkt op dat de tegenvallende werkloosheidscijfers in de Verenigde Staten het sentiment op de financiële markten een bijkomende deuk gaven. Het risk-on sentiment is meteen weer toegenomen.

Spaanse rente op hoogste niveau sinds 12 december

De Spaanse rente stond vanmorgen op het hoogste niveau sinds 12 december van vorig jaar. Het rendement op de 10-jarige bedroeg 5,92%, of een stijging met 17 basispunten ten opzichte van het slotniveau van afgelopen donderdag. De spread met Duitse bunds steeg tot 424 basispunten.

Anderzijds daalde het rendement op de 10-jarige Duitse staatsobligatie met 5 basispunten tot 1,684%. Daarmee is dat rendement in de buurt van het dieptepunt van 1,636% gekomen, dieptepunt dat op 23 september van vorig jaar werd bereikt. Het rendement op de 2-jarige bund daalde tot 0,112%, wat het laagste niveau ooit was.

De initiatieven van Monti worden echter gekelderd door de Spaanse begrotingsproblemen, die in de afgelopen dagen opnieuw op de voorgrond zijn getreden. Daarnaast ebt het effect van de twee tranches van het LTRO programma van de Europese langzaam maar zeker weg. Vincent Chaigneau, global head of interest-rate strategy bij Societe Generale SA in Parijs, merkt op dat de tegenvallende werkloosheidscijfers in de Verenigde Staten het sentiment op de financiële markten een bijkomende deuk gaven. Het risk-on sentiment is meteen weer toegenomen. Spaanse rente op hoogste niveau sinds 12 december De Spaanse rente stond vanmorgen op het hoogste niveau sinds 12 december van vorig jaar. Het rendement op de 10-jarige bedroeg 5,92%, of een stijging met 17 basispunten ten opzichte van het slotniveau van afgelopen donderdag. De spread met Duitse bunds steeg tot 424 basispunten. Anderzijds daalde het rendement op de 10-jarige Duitse staatsobligatie met 5 basispunten tot 1,684%. Daarmee is dat rendement in de buurt van het dieptepunt van 1,636% gekomen, dieptepunt dat op 23 september van vorig jaar werd bereikt. Het rendement op de 2-jarige bund daalde tot 0,112%, wat het laagste niveau ooit was.