Landesmann is van mening dat Spanje een bankroet kan vermijden, maar dat de problemen niet snel overwonnen kunnen worden. De vraag is of de Spanjaarden wel degelijk van plan zijn om zware besparingsmaatregelen door te voeren.

Martin Hennecke, associate director bij adviesgroep Tyche Group, is echter een andere mening toegedaan. Hij denkt dat geen kwestie is van of maar van wanneer Spanje bankroet zal gaan.

Hennecke ziet niet goed in hoe de eurozone een zware crisis kan vermijden. De politici willen dat weliswaar nog niet toegeven, zij houden zich momenteel met lapmiddelen bezig. Die lapmiddelen kunnen worden vergeleken met het verschuiven van de stoelen op het dek van de Titanic.

Hennecke ziet Frankrijk de AAA rating in 2010 verliezen, waarna ook dit land zo ergens rond 2023 bankroet zou gaan. Frankrijk zal dezelfde weg opgaan als Frankrijk, dat de rente op zijn staatsobligaties steeds verder ziet oplopen en op een bepaald moment die rente niet meer zal kunnen terugbetalen.

Landesmann is van mening dat Spanje een bankroet kan vermijden, maar dat de problemen niet snel overwonnen kunnen worden. De vraag is of de Spanjaarden wel degelijk van plan zijn om zware besparingsmaatregelen door te voeren. Martin Hennecke, associate director bij adviesgroep Tyche Group, is echter een andere mening toegedaan. Hij denkt dat geen kwestie is van of maar van wanneer Spanje bankroet zal gaan. Hennecke ziet niet goed in hoe de eurozone een zware crisis kan vermijden. De politici willen dat weliswaar nog niet toegeven, zij houden zich momenteel met lapmiddelen bezig. Die lapmiddelen kunnen worden vergeleken met het verschuiven van de stoelen op het dek van de Titanic. Hennecke ziet Frankrijk de AAA rating in 2010 verliezen, waarna ook dit land zo ergens rond 2023 bankroet zou gaan. Frankrijk zal dezelfde weg opgaan als Frankrijk, dat de rente op zijn staatsobligaties steeds verder ziet oplopen en op een bepaald moment die rente niet meer zal kunnen terugbetalen.