Madrid kan volgens Luigi Speranza, econoom bij BNP Paribas SA in Londen het begrotingstekort succesvol terugdringen, waardoor de spanning in de eurozone kan wegebben.

Speranza wijst op het verschil tussen Spanje en Portugal. In laatstgenoemd land zijn de pogingen om het tekort op de begroting terug te dringen tot dusver weinig succesvol geweest.

Een probleem in Spanje blijft echter de sector van de spaarbanken. Volgens sommige economen zou er tot 100 miljard euro nodig zijn om de caja's voor de ondergang te behoeden.

Madrid kan volgens Luigi Speranza, econoom bij BNP Paribas SA in Londen het begrotingstekort succesvol terugdringen, waardoor de spanning in de eurozone kan wegebben. Speranza wijst op het verschil tussen Spanje en Portugal. In laatstgenoemd land zijn de pogingen om het tekort op de begroting terug te dringen tot dusver weinig succesvol geweest. Een probleem in Spanje blijft echter de sector van de spaarbanken. Volgens sommige economen zou er tot 100 miljard euro nodig zijn om de caja's voor de ondergang te behoeden.