De president van de Europese Centrale Bank verklaarde destijds namelijk 'whatever it takes' te zullen doen om de euro te redden. Want als Spanje failliet ging, zou de eurozone niet langer bij elkaar gehouden kunnen worden. Inmiddels is dat gevaar geweken, de Spaanse rente is fors gedaald.

Maar volgens Maxime Sbaihi van Bloomberg dreigt er nu nieuw gevaar. Hoe langer Europa met deflatie flirt, hoe groter de kans dat de landen die zuchten en kreunen onder een zware schuldenlast bankroet zullen gaan. Het spreekt voor zich dat Spanje dan weer in de gevarenzone belandt.

De president van de Europese Centrale Bank verklaarde destijds namelijk 'whatever it takes' te zullen doen om de euro te redden. Want als Spanje failliet ging, zou de eurozone niet langer bij elkaar gehouden kunnen worden. Inmiddels is dat gevaar geweken, de Spaanse rente is fors gedaald. Maar volgens Maxime Sbaihi van Bloomberg dreigt er nu nieuw gevaar. Hoe langer Europa met deflatie flirt, hoe groter de kans dat de landen die zuchten en kreunen onder een zware schuldenlast bankroet zullen gaan. Het spreekt voor zich dat Spanje dan weer in de gevarenzone belandt.