Daardoor zou het Europees programma voor de inkoop van eigen aandelen, beter bekend als Outright Monetary Transactions (OMTs) in werking kan worden gesteld.

De vraag is echter alleen nog wanneer Spanje officieel zijn aanvraag om steun zal indienen, voorlopig lijken de Spanjaarden de boot nog af te houden.

8 oktober of 18-19 oktober?

Er staan verschillende belangrijke meetings op de agenda en daar zullen de Spaanse problemen ongetwijfeld besproken worden. Op 8 oktober is er de meeting van de ministers van Financiën, vervolgens wordt op 18 en 19 oktober de Europese top georganiseerd.

In Spanje overheerst echter momenteel een gevoel dat Europa geen vriend maar een vijand van Madrid is. De Spaanse economie dreigt echter verder te verslechteren, zodat een steunaanvraag uiteindelijk onvermijdelijk gaat worden.

Spanje hoopt op betere voorwaarden om steun te vragen, maar jaagt precies omdat de economie blijft achteruitgaan een bewegend doelwit na.

Daardoor zou het Europees programma voor de inkoop van eigen aandelen, beter bekend als Outright Monetary Transactions (OMTs) in werking kan worden gesteld. De vraag is echter alleen nog wanneer Spanje officieel zijn aanvraag om steun zal indienen, voorlopig lijken de Spanjaarden de boot nog af te houden. 8 oktober of 18-19 oktober? Er staan verschillende belangrijke meetings op de agenda en daar zullen de Spaanse problemen ongetwijfeld besproken worden. Op 8 oktober is er de meeting van de ministers van Financiën, vervolgens wordt op 18 en 19 oktober de Europese top georganiseerd.In Spanje overheerst echter momenteel een gevoel dat Europa geen vriend maar een vijand van Madrid is. De Spaanse economie dreigt echter verder te verslechteren, zodat een steunaanvraag uiteindelijk onvermijdelijk gaat worden. Spanje hoopt op betere voorwaarden om steun te vragen, maar jaagt precies omdat de economie blijft achteruitgaan een bewegend doelwit na.