De minister legde haar verklaringen af in een radioprogramma waarin aandacht werd besteed aan de problemen met de begrotingsdeficieten in de eurozone en aan de daarmee verbonden bancaire problemen.

Salgado gaf wel toe dat Spanje ongeveer 5% rente zal moeten betalen op staatsobligaties die nog moeten worden uitgegeven, waar dat op de uitstaande schulden maar 3,60% is.

Het land heeft in de afgelopen maanden echter meer staatsobligaties dan nodig uitgegeven, waardoor er een reserve is opgebouwd. Die cashreserve bedraagt 20 miljard euro en werd aan lage rentetarieven opgebouwd.

De minister legde haar verklaringen af in een radioprogramma waarin aandacht werd besteed aan de problemen met de begrotingsdeficieten in de eurozone en aan de daarmee verbonden bancaire problemen. Salgado gaf wel toe dat Spanje ongeveer 5% rente zal moeten betalen op staatsobligaties die nog moeten worden uitgegeven, waar dat op de uitstaande schulden maar 3,60% is. Het land heeft in de afgelopen maanden echter meer staatsobligaties dan nodig uitgegeven, waardoor er een reserve is opgebouwd. Die cashreserve bedraagt 20 miljard euro en werd aan lage rentetarieven opgebouwd.