De waarschuwing is afkomstig van Ralph Solveen, de econoom die voor Commerzbank Spanje opvolgt. Spanje is daarnaast ook kwetsbaar voor slecht nieuws uit de banksector.

De Spaanse banken zijn een risicofactor, vooral omdat daar tot dusver nog geen problemen gezocht werden. Tegenvallers in de banksector kunnen echter meteen gelijkenissen met de Ierse situatie oproepen.

Daarnaast leeft de vrees dat de regionale en lokale autoriteiten de regering niet gaan volgen in haar besparingsprogramma, waardoor de bezuinigingen minder ver dan bedoeld gaan reiken. De regionale en lokale autoriteiten waren in 2009 goed voor 57% van de overheidsuitgaven.

De waarschuwing is afkomstig van Ralph Solveen, de econoom die voor Commerzbank Spanje opvolgt. Spanje is daarnaast ook kwetsbaar voor slecht nieuws uit de banksector. De Spaanse banken zijn een risicofactor, vooral omdat daar tot dusver nog geen problemen gezocht werden. Tegenvallers in de banksector kunnen echter meteen gelijkenissen met de Ierse situatie oproepen. Daarnaast leeft de vrees dat de regionale en lokale autoriteiten de regering niet gaan volgen in haar besparingsprogramma, waardoor de bezuinigingen minder ver dan bedoeld gaan reiken. De regionale en lokale autoriteiten waren in 2009 goed voor 57% van de overheidsuitgaven.