Gelukkig maar, hoewel: de meest getroebleerde van de grotere Eurolidstaten (Spanje) is in alle stilte bezig om uit zijn diepe economische dal te kruipen.

De exportcijfers hebben (haast onopgemerkt) een recordniveau van € 223 miljard bereikt. Daarenboven is er opmerkelijke toename in de kwaliteit van de Spaanse uitvoer, waarbij het aandeel van producten met hogere marges in belangrijke mate is toegenomen.

Nog niet genoeg echter om uit te roepen dat Spanje definitief uit de probleemzone zou zijn: Met een budgettair deficit van 10,3% wacht de Spaanse bevolking nog een belangrijke uitdaging maar het herstel van de externe positie vormt een belangrijke ondersteuning voor het gevoerde besparingsbeleid.

Gelukkig maar, hoewel: de meest getroebleerde van de grotere Eurolidstaten (Spanje) is in alle stilte bezig om uit zijn diepe economische dal te kruipen. De exportcijfers hebben (haast onopgemerkt) een recordniveau van € 223 miljard bereikt. Daarenboven is er opmerkelijke toename in de kwaliteit van de Spaanse uitvoer, waarbij het aandeel van producten met hogere marges in belangrijke mate is toegenomen. Nog niet genoeg echter om uit te roepen dat Spanje definitief uit de probleemzone zou zijn: Met een budgettair deficit van 10,3% wacht de Spaanse bevolking nog een belangrijke uitdaging maar het herstel van de externe positie vormt een belangrijke ondersteuning voor het gevoerde besparingsbeleid.