Of die onvrede terecht is of niet, blijft een moeilijke vraag.

In het geval van Spanje ligt het probleem helemaal anders. Spanje zelf - en dan meer bepaald de Spaanse regering - vormt daar het probleem, terwijl van Europa de oplossing wordt verwacht. De Spanjaarden zijn het vertrouwen in de eigen regering kwijt.

Foutief management bij de banken

Met name het antwoord van Madrid op de bankencrisis had precies het omgekeerde effect op de Spanjaarden dan het had moeten zijn. Het wantrouwen tegenover de banken is alleen maar toegenomen, onder andere vanwege mismanagement in de sector.

José Álvarez Junco, medewerker aan de Universidad Complutense de Madrid, verwijst naar het feit dat de Spaanse regering enkele maanden geleden nog liet weten dat er geen enkel probleem was met de banken.

Inmiddels stapelen de problemen met de banken zich maar op en is nog altijd geen oplossing in zicht. Niemand weet hoe groot het gat is dat bij de banken werd geslagen, wat het wantrouwen van de Spanjaarden alleen maar heeft doen toenemen.

Of die onvrede terecht is of niet, blijft een moeilijke vraag. In het geval van Spanje ligt het probleem helemaal anders. Spanje zelf - en dan meer bepaald de Spaanse regering - vormt daar het probleem, terwijl van Europa de oplossing wordt verwacht. De Spanjaarden zijn het vertrouwen in de eigen regering kwijt. Foutief management bij de banken Met name het antwoord van Madrid op de bankencrisis had precies het omgekeerde effect op de Spanjaarden dan het had moeten zijn. Het wantrouwen tegenover de banken is alleen maar toegenomen, onder andere vanwege mismanagement in de sector. José Álvarez Junco, medewerker aan de Universidad Complutense de Madrid, verwijst naar het feit dat de Spaanse regering enkele maanden geleden nog liet weten dat er geen enkel probleem was met de banken. Inmiddels stapelen de problemen met de banken zich maar op en is nog altijd geen oplossing in zicht. Niemand weet hoe groot het gat is dat bij de banken werd geslagen, wat het wantrouwen van de Spanjaarden alleen maar heeft doen toenemen.