Dit land kampt met ernstige schuldproblemen, gaat de toegang tot de financiële markten verliezen en zal vervolgens op zijn beurt bij het IMF voor hulp moeten komen aankloppen.

Volgens Nouriel Roubini is Spanje echter de ultieme nachtmerrie in het Europees dominospel. Vrij vertaald spreekt hij van een olifant in een porceleinkast. Als dit land in problemen raakt, is er niet voldoende geld in de Europese kas om een reddingsplan te financieren.

Het land is enerzijds te groot om het te laten failliet gaan, maar anderzijds ook te groot om het te redden. Nouriel Roubini is dan ook benieuwd hoe men dit probleem gaat oplossen. Spanje heeft 1000 miljard euro aan staatsschuld uitstaan en nog eens een even groot bedrag aan privé-schulden.

Dit land kampt met ernstige schuldproblemen, gaat de toegang tot de financiële markten verliezen en zal vervolgens op zijn beurt bij het IMF voor hulp moeten komen aankloppen. Volgens Nouriel Roubini is Spanje echter de ultieme nachtmerrie in het Europees dominospel. Vrij vertaald spreekt hij van een olifant in een porceleinkast. Als dit land in problemen raakt, is er niet voldoende geld in de Europese kas om een reddingsplan te financieren. Het land is enerzijds te groot om het te laten failliet gaan, maar anderzijds ook te groot om het te redden. Nouriel Roubini is dan ook benieuwd hoe men dit probleem gaat oplossen. Spanje heeft 1000 miljard euro aan staatsschuld uitstaan en nog eens een even groot bedrag aan privé-schulden.