De Spaanse premier Mariano Rajoy heeft de afgelopen dagen meermaals laten horen dat hij zeker niet afkerig staat voor investeringen uit Zuid-Amerika in Spanje zelf.

Daarmee wordt nogmaals duidelijk dat de Spanjaarden zwaar aangeslagen zijn door de crisis en met de rug tegen de muur staan.

Inderdaad groeit de Zuid-Amerikaanse economie nog steeds, het Internationaal Monetair Fonds rekent voor dit jaar op een groei van het BBP met 3,20%, volgend jaar kan dat 3,90%. Brazilië is outstanding, daar zou de economie volgend jaar met meer dan 4% kunnen groeien.

De Spaanse premier Mariano Rajoy heeft de afgelopen dagen meermaals laten horen dat hij zeker niet afkerig staat voor investeringen uit Zuid-Amerika in Spanje zelf. Daarmee wordt nogmaals duidelijk dat de Spanjaarden zwaar aangeslagen zijn door de crisis en met de rug tegen de muur staan. Inderdaad groeit de Zuid-Amerikaanse economie nog steeds, het Internationaal Monetair Fonds rekent voor dit jaar op een groei van het BBP met 3,20%, volgend jaar kan dat 3,90%. Brazilië is outstanding, daar zou de economie volgend jaar met meer dan 4% kunnen groeien.