Een heffing van 0,03% is natuurlijk niet zo veel, ze zou de schatkist ongeveer 400 miljoen euro opleveren. Hierbij wordt uitgegaan dat alle openstaande deposito's samen een waarde hebben van iets minder dan 1500 miljard euro. De Spanjaarden hebben nauwelijks gemord over de maatregel.

Spanje heeft relatief lage belastingtarieven en de heffing was heel beperkt, maar alleszins is er nu een voorbeeld gesteld dat in de toekomst op grotere schaal herhaald kan worden. Er is dus een precedent geschapen dat in andere landen navolging kan krijgen.

Een heffing van 0,03% is natuurlijk niet zo veel, ze zou de schatkist ongeveer 400 miljoen euro opleveren. Hierbij wordt uitgegaan dat alle openstaande deposito's samen een waarde hebben van iets minder dan 1500 miljard euro. De Spanjaarden hebben nauwelijks gemord over de maatregel. Spanje heeft relatief lage belastingtarieven en de heffing was heel beperkt, maar alleszins is er nu een voorbeeld gesteld dat in de toekomst op grotere schaal herhaald kan worden. Er is dus een precedent geschapen dat in andere landen navolging kan krijgen.