Vooral voor Spanje en Griekenland is de situatie dramatisch. De OESO verwacht dat de inflatie in beide landen ook volgend jaar boven 25% zal blijven. Het zal duidelijk zijn dat een dergelijke hoge werkloosheidsgraad op langere termijn niet houdbaar is.

Om het aantal jobs in Spanje weer te doen toenemen, is een groei van het BBP met minstens 1% vereist. Jammer voor de Spanjaarden, maar alles wijst er op dat dit groeicijfer niet voor het laatste kwartaal van volgend jaar zal worden bereikt. Spanje kan dus nog moeilijke tijden tegemoet zien.

Vooral voor Spanje en Griekenland is de situatie dramatisch. De OESO verwacht dat de inflatie in beide landen ook volgend jaar boven 25% zal blijven. Het zal duidelijk zijn dat een dergelijke hoge werkloosheidsgraad op langere termijn niet houdbaar is. Om het aantal jobs in Spanje weer te doen toenemen, is een groei van het BBP met minstens 1% vereist. Jammer voor de Spanjaarden, maar alles wijst er op dat dit groeicijfer niet voor het laatste kwartaal van volgend jaar zal worden bereikt. Spanje kan dus nog moeilijke tijden tegemoet zien.