Op de valutamarkten moet de euro opnieuw terrein prijsgegeven, dit in afwachting dat de afloop van de veiling van Spaanse staatsobligaties is bekend.

Ook de goudprijs is zwak gestemd, een troy ounce goud kost weer minder dan 1600 dollar, terwijl de olieprijs niet zonder enige moeite standhoudt boven 80 dollar (US Crude).

Spaanse emissie wordt met argusogen gevolgd

De Europese beurzen sloten gister licht hoger. Goed nieuws was er volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook van het rentefront waar het rendement op Spaanse 10-jarige staatsobligaties daalde met ongeveer 30 basispunten tot 6,65%, weg van het kritiek geachte niveau van 7%.

In Europa komt Spanje vandaag met een uitgifte van een beoogde Eur 2 mrd in twee-, drieen vijfjaars obligaties. Door de 3 jarige LTRO van de ECB, die leidde tot vraag van banken naar obligaties uit de periferie, heeft Spanje al bijna 60% van haar volledige financieringsbehoefte rond gekregen.

Door alle onzekerheden rond het Spaanse bankwezen en de recente ontwikkelingen op de financiële markten zal de emissie echter met argusogen gevolgd worden.

Op de valutamarkten moet de euro opnieuw terrein prijsgegeven, dit in afwachting dat de afloop van de veiling van Spaanse staatsobligaties is bekend. Ook de goudprijs is zwak gestemd, een troy ounce goud kost weer minder dan 1600 dollar, terwijl de olieprijs niet zonder enige moeite standhoudt boven 80 dollar (US Crude). Spaanse emissie wordt met argusogen gevolgd De Europese beurzen sloten gister licht hoger. Goed nieuws was er volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook van het rentefront waar het rendement op Spaanse 10-jarige staatsobligaties daalde met ongeveer 30 basispunten tot 6,65%, weg van het kritiek geachte niveau van 7%. In Europa komt Spanje vandaag met een uitgifte van een beoogde Eur 2 mrd in twee-, drieen vijfjaars obligaties. Door de 3 jarige LTRO van de ECB, die leidde tot vraag van banken naar obligaties uit de periferie, heeft Spanje al bijna 60% van haar volledige financieringsbehoefte rond gekregen. Door alle onzekerheden rond het Spaanse bankwezen en de recente ontwikkelingen op de financiële markten zal de emissie echter met argusogen gevolgd worden.