Het Spaans ministerie van Economische Zaken gaat uit van de uitgifte van nieuwe schulden voor een bedrag van 47,20 miljard euro, tegenover 62,10 miljard euro in 2010.

Giada Giani, econoom bij Citigroup, is van mening dat dit bedrag aan de bescheiden kant is. Hij verwacht dat het tekort op de begroting zal uitkomen op 7,50% van het BBP, waar Spanje zelf op 6% mikt.

Dat betekent dat er behoefte aan extra geld zal zijn, wat tot gevolg zal hebben dat Spanje meer staatsobligaties zal moeten plaatsen dan nu is gepland. Waarschijnlijk zal het land meer rente op de schulden moeten betalen.

Het Spaans ministerie van Economische Zaken gaat uit van de uitgifte van nieuwe schulden voor een bedrag van 47,20 miljard euro, tegenover 62,10 miljard euro in 2010. Giada Giani, econoom bij Citigroup, is van mening dat dit bedrag aan de bescheiden kant is. Hij verwacht dat het tekort op de begroting zal uitkomen op 7,50% van het BBP, waar Spanje zelf op 6% mikt. Dat betekent dat er behoefte aan extra geld zal zijn, wat tot gevolg zal hebben dat Spanje meer staatsobligaties zal moeten plaatsen dan nu is gepland. Waarschijnlijk zal het land meer rente op de schulden moeten betalen.