Het rendement op deze obligaties was even hoog als op de veiling van een maand geleden. Het Spaanse ministerie van Financiën had gerekend op een opbrengst van 3 tot 4 miljard euro.

Na drie dagen van stijgende koersen moesten Spaanse obligaties gisteren weer terrein prijsgeven, waardoor het rendement op de 10-jarige staatsobligatie steeg van 4,51% naar 4,55%. De spread tussen Spaanse en Duitse obligaties steeg met 12 basispunten tot 182 basispunten.

De Spaanse centrale bank verklaarde gisteren nog dat het herfinancieringsrisico voor het land relatief laag is en vast en zeker beheersbaar.

Het is de bedoeling om de looptijd van de Spaanse overheidsobligaties te verlengen, zo verklaarde gouverneur Miguel Angel Fernandez Ordonez van de Spaanse centrale bank.

Het rendement op deze obligaties was even hoog als op de veiling van een maand geleden. Het Spaanse ministerie van Financiën had gerekend op een opbrengst van 3 tot 4 miljard euro. Na drie dagen van stijgende koersen moesten Spaanse obligaties gisteren weer terrein prijsgeven, waardoor het rendement op de 10-jarige staatsobligatie steeg van 4,51% naar 4,55%. De spread tussen Spaanse en Duitse obligaties steeg met 12 basispunten tot 182 basispunten. De Spaanse centrale bank verklaarde gisteren nog dat het herfinancieringsrisico voor het land relatief laag is en vast en zeker beheersbaar. Het is de bedoeling om de looptijd van de Spaanse overheidsobligaties te verlengen, zo verklaarde gouverneur Miguel Angel Fernandez Ordonez van de Spaanse centrale bank.