Omdat de rapporten over Griekenland en de Spaanse bankensector nog ontbreken, had de bijeenkomst volgens Theodoor Gilissen Bankiers weinig nieuwswaarde.

Griekenland zal extra maatregelen moeten nemen om de laatste tegenvallers in de begroting op te vangen, het ESM kan eind oktober operationeel worden en over een eventuele verhoging van de ESM bijdrage is per land akkoord nodig.

Catalonië wil meer autonomie over belastingen

Over de bankenunie is minder overeenstemming. Het zwaartepunt van deze week ligt volgens Theodoor Gilissen Bankiers op donderdag met de publicatie van de voorlopige inkoopmanagersindices en het overleg tussen Rajoy en de president van Catalonië, Mas, over de begroting. Catalonië strijdt voor onafhankelijkheid en wil in ieder geval op belastinggebied al meer autonomie.

De stemming in de gesteunde landen wordt toch al steeds grimmiger. Dit weekend waren er grote demonstraties in Portugal en Spanje tegen de verlaging van de salarissen, de verhoging van de belastingen en ontslagen. Dit vormt volgens Theodoor Gilissen Bankiers een risico voor verdere ontwikkelingen in Europa.

Omdat de rapporten over Griekenland en de Spaanse bankensector nog ontbreken, had de bijeenkomst volgens Theodoor Gilissen Bankiers weinig nieuwswaarde. Griekenland zal extra maatregelen moeten nemen om de laatste tegenvallers in de begroting op te vangen, het ESM kan eind oktober operationeel worden en over een eventuele verhoging van de ESM bijdrage is per land akkoord nodig. Catalonië wil meer autonomie over belastingen Over de bankenunie is minder overeenstemming. Het zwaartepunt van deze week ligt volgens Theodoor Gilissen Bankiers op donderdag met de publicatie van de voorlopige inkoopmanagersindices en het overleg tussen Rajoy en de president van Catalonië, Mas, over de begroting. Catalonië strijdt voor onafhankelijkheid en wil in ieder geval op belastinggebied al meer autonomie. De stemming in de gesteunde landen wordt toch al steeds grimmiger. Dit weekend waren er grote demonstraties in Portugal en Spanje tegen de verlaging van de salarissen, de verhoging van de belastingen en ontslagen. Dit vormt volgens Theodoor Gilissen Bankiers een risico voor verdere ontwikkelingen in Europa.