Donderdag staan de Europese en Chinese inkoopmanagersindices op de agenda en ook deze zijn gevoelig voor sentimentomslag, zodat een op zijn minst stabilisatie wordt verwacht.

De dienstensector blijft het in Europa beter doen dan de industrie, maar beide indices blijven onder de norm (50) die groei aangeeft. Alleen Frankrijk en Duitsland koersen voor wat betreft de industrie rond deze grens.

Heel wat onderhandelingen op de agenda

De details van de Duitse economische groei over het tweede kwartaal, die afzwakte tot 0,3%, worden dan ook bekend. Verwacht wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat de export een belangrijke bijdrage aan de groei heeft geleverd naast licht hogere overheidsuitgaven, maar dat de bouwsector en investeringen verder zijn afgenomen.

Details over de Britse economie komen vrijdag. Verwacht wordt dat de eerdere krimp van 0,7% iets beter zal uitkomen op een krimp van 0,5%. De laatste data over de industriële productie en bouwsector leken immers mee te vallen ten opzichte van de eerste raming.

Op de Europese agenda staan van donderdag tot en met zaterdag gesprekken tussen Merkel en Hollande, gevolgd door Samaras, de Griekse president, met Merkel en daarna met Hollande. Vandaag zal Griekenland Eur 3 mrd aan ECB en andere centrale banken terugbetalen.

Vrijdag wordt in Spanje besloten over het de regels voor preferente aandelen, omdat veel particuliere beleggers hierdoor getroffen zijn, en mogelijk over een officiële steunaanvraag. Op dinsdag wil het land Eur 4 mrd ophalen met 12- en 18-maandsleningen.

Donderdag staan de Europese en Chinese inkoopmanagersindices op de agenda en ook deze zijn gevoelig voor sentimentomslag, zodat een op zijn minst stabilisatie wordt verwacht. De dienstensector blijft het in Europa beter doen dan de industrie, maar beide indices blijven onder de norm (50) die groei aangeeft. Alleen Frankrijk en Duitsland koersen voor wat betreft de industrie rond deze grens.Heel wat onderhandelingen op de agenda De details van de Duitse economische groei over het tweede kwartaal, die afzwakte tot 0,3%, worden dan ook bekend. Verwacht wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat de export een belangrijke bijdrage aan de groei heeft geleverd naast licht hogere overheidsuitgaven, maar dat de bouwsector en investeringen verder zijn afgenomen. Details over de Britse economie komen vrijdag. Verwacht wordt dat de eerdere krimp van 0,7% iets beter zal uitkomen op een krimp van 0,5%. De laatste data over de industriële productie en bouwsector leken immers mee te vallen ten opzichte van de eerste raming. Op de Europese agenda staan van donderdag tot en met zaterdag gesprekken tussen Merkel en Hollande, gevolgd door Samaras, de Griekse president, met Merkel en daarna met Hollande. Vandaag zal Griekenland Eur 3 mrd aan ECB en andere centrale banken terugbetalen. Vrijdag wordt in Spanje besloten over het de regels voor preferente aandelen, omdat veel particuliere beleggers hierdoor getroffen zijn, en mogelijk over een officiële steunaanvraag. Op dinsdag wil het land Eur 4 mrd ophalen met 12- en 18-maandsleningen.