Al eerder werd bekend dat het begrotingstekort boven de verwachtingen blijft. Nu werd bekend dat de industriële productie sterk terugvalt.

Economische groei zal voor meer Europese landen moeilijk haalbaar zijn, zeker nu het 'nieuwe' controlesysteem voor de tekorten in gang is gezet.

België, Malta en Cyprus hebben op grond van een verslechtering van de tekorten van Brussel de opdracht gekregen om extra te bezuinigen.

België heeft daarom voor 1,3 mrd euro aan bestedingen uitgesteld en zal de komende maanden nog eens voor 2,3 mrd euro aan besparingen moeten vinden.

Al eerder werd bekend dat het begrotingstekort boven de verwachtingen blijft. Nu werd bekend dat de industriële productie sterk terugvalt. Economische groei zal voor meer Europese landen moeilijk haalbaar zijn, zeker nu het 'nieuwe' controlesysteem voor de tekorten in gang is gezet. België, Malta en Cyprus hebben op grond van een verslechtering van de tekorten van Brussel de opdracht gekregen om extra te bezuinigen. België heeft daarom voor 1,3 mrd euro aan bestedingen uitgesteld en zal de komende maanden nog eens voor 2,3 mrd euro aan besparingen moeten vinden.