Niraj Shah van Bloomberg merkt op dat als gevolg van de crisis het BBP per hoofd van de bevolking in koopkracht termen sterk is teruggevallen. Spanje en Italië zijn nu zoals Cyrus, Slovenië en Griekenland, het gemiddelde BBP per hoofd van de bevolking ligt nu onder het Europees gemiddelde.

Het Iers BBP per hoofd van de bevolking ligt nu 29% boven het gemiddelde, in Portugal en Griekenland ligt de output echter 25% onder het Europees gemiddelde.

De output binnen de Europese Unie varieert van 47% (Bulgarije) tot 271% (Luxemburg). Spanje en Italië scoren ook slecht en gezien de zwakke productiviteit is de hoop op een opleving klein.

Niraj Shah van Bloomberg merkt op dat als gevolg van de crisis het BBP per hoofd van de bevolking in koopkracht termen sterk is teruggevallen. Spanje en Italië zijn nu zoals Cyrus, Slovenië en Griekenland, het gemiddelde BBP per hoofd van de bevolking ligt nu onder het Europees gemiddelde. Het Iers BBP per hoofd van de bevolking ligt nu 29% boven het gemiddelde, in Portugal en Griekenland ligt de output echter 25% onder het Europees gemiddelde. De output binnen de Europese Unie varieert van 47% (Bulgarije) tot 271% (Luxemburg). Spanje en Italië scoren ook slecht en gezien de zwakke productiviteit is de hoop op een opleving klein.