De Spaanse en Italiaanse problemen zijn dezelfde als die van andere perifere Europese landen: een gebrek aan bankkredieten ter beschikking, een aanhoudende economische zwakte en een toename van de werkloosheid. Deze situatie zal in de komende maanden alleen maar verergeren.

De analisten van Citigroup sluiten niet uit dat Spanje en Italië in de loop van dit jaar op één of andere manier beroep zullen moeten doen op het ESM (European Stability Mechanism) programma. Schuldherschikkingen en/of aanslaan van bankendeposito's blijven eveneens mogelijk.

De Spaanse en Italiaanse problemen zijn dezelfde als die van andere perifere Europese landen: een gebrek aan bankkredieten ter beschikking, een aanhoudende economische zwakte en een toename van de werkloosheid. Deze situatie zal in de komende maanden alleen maar verergeren. De analisten van Citigroup sluiten niet uit dat Spanje en Italië in de loop van dit jaar op één of andere manier beroep zullen moeten doen op het ESM (European Stability Mechanism) programma. Schuldherschikkingen en/of aanslaan van bankendeposito's blijven eveneens mogelijk.