Het financiële klimaat blijft momenteel gunstig, zo merkte KBC vanmorgen bij de publicatie van de kwartaalcijfers in de toelichting op. In de EMU is dat grotendeels te danken aan het OMT-programma van de ECB, waardoor het risico op het uiteenvallen van de EMU is geweken.

Bijgevolg hadden politieke gebeurtenissen, zoals de crisis in Cyprus geen effect op de overheidsspreads in de EMU.

Recente gegevens tonen daarentegen aan dat de versnippering van de financiële markten in de EMU momenteel niet meer aan de orde is.

Dat komt tot uiting in de grotere convergentie van de krediettarieven in verschillende EMU-economieën.

Het financiële klimaat blijft momenteel gunstig, zo merkte KBC vanmorgen bij de publicatie van de kwartaalcijfers in de toelichting op. In de EMU is dat grotendeels te danken aan het OMT-programma van de ECB, waardoor het risico op het uiteenvallen van de EMU is geweken. Bijgevolg hadden politieke gebeurtenissen, zoals de crisis in Cyprus geen effect op de overheidsspreads in de EMU. Recente gegevens tonen daarentegen aan dat de versnippering van de financiële markten in de EMU momenteel niet meer aan de orde is. Dat komt tot uiting in de grotere convergentie van de krediettarieven in verschillende EMU-economieën.