Beide landen zitten klem in een vicieuze cirkel van een gebrekkige kredietverlening, economische crisis en een forse stijging van de werkloosheid. Een dergelijke cocktail kan maar moeilijk doorbroken worden, vroeg of laat zal het opnieuw fout moeten lopen.

Spanje en Italië kunnen dit jaar dekking moeten zoeken onder het ESM (European Stability Mechanism), zo gelooft Citigroup. De bank sluit echter niet uit dat ook andere probleemlanden als Ierland, Griekenland en Cyprus opnieuw dekking zullen moeten zoeken onder de Europese paraplu, in welke vorm dan ook.

Beide landen zitten klem in een vicieuze cirkel van een gebrekkige kredietverlening, economische crisis en een forse stijging van de werkloosheid. Een dergelijke cocktail kan maar moeilijk doorbroken worden, vroeg of laat zal het opnieuw fout moeten lopen. Spanje en Italië kunnen dit jaar dekking moeten zoeken onder het ESM (European Stability Mechanism), zo gelooft Citigroup. De bank sluit echter niet uit dat ook andere probleemlanden als Ierland, Griekenland en Cyprus opnieuw dekking zullen moeten zoeken onder de Europese paraplu, in welke vorm dan ook.