Zhu Ming, ondervoorzitter van de People's Bank of China zei dat de crisis rond het overheidsdeficiet in Griekenland nog maar het topje van de ijsberg was voor wat de eurozone te wachten staat.

Zhu gelooft niet dat Griekenland failliet zal gaan, want het land is relatief klein. Anderzijds slaagde de eurozone er niet in om een passend antwoord op de crisissituatie te geven.

Daardoor kan het de volgende keer wel een ernstige crisis worden, want Spanje en Italië zijn de belangrijkste pijnpunten binnen de eurozone.

Simon Derrick, chef valutastrategie bij Bank of New York Mellon, merkte op dat de opmerkingen van Zhu een goede indicatie gaven van hoe rap het sentiment ten opzichte van de euro kan wijzigen.

Zhu Ming, ondervoorzitter van de People's Bank of China zei dat de crisis rond het overheidsdeficiet in Griekenland nog maar het topje van de ijsberg was voor wat de eurozone te wachten staat. Zhu gelooft niet dat Griekenland failliet zal gaan, want het land is relatief klein. Anderzijds slaagde de eurozone er niet in om een passend antwoord op de crisissituatie te geven. Daardoor kan het de volgende keer wel een ernstige crisis worden, want Spanje en Italië zijn de belangrijkste pijnpunten binnen de eurozone. Simon Derrick, chef valutastrategie bij Bank of New York Mellon, merkte op dat de opmerkingen van Zhu een goede indicatie gaven van hoe rap het sentiment ten opzichte van de euro kan wijzigen.