Laatstgenoemde beursgraadmeter herstelt zich in de afgelopen week weliswaar veelbelovend, maar er is een duidelijke doorbraak boven de dalende trendlijn van afgelopen vijf jaar wenselijk om beleggers in China in technische zin weer lange termijn groeiperspectieven te geven.

Als gevolg van de stijging eind vorige week boven het 120-daags koersgemiddelde draait de technische positie van dalend naar bodemvorming.

Een voortzetting van de stijging boven de dubbele toppen van september en oktober zou een concrete aanwijzing vormen voor terugkerend herstel.

De iShares China 25 volgt de FTSE China 25 index, waarin de 25 grootste en meest liquide Chinese aandelen genoteerd aan de effectenbeurs van Hongkong zijn genoteerd.

De meerjarige koersgrafiek van de Hang Seng Index brak recent uit boven de dalende weerstandlijn uit, welke de koerstoppen uit 2007 en 2011 met elkaar verbindt. Op dagbasis is volgens Theodoor Gilissen Bankiers een opwaartse versnellingsfase te zien.

Laatstgenoemde beursgraadmeter herstelt zich in de afgelopen week weliswaar veelbelovend, maar er is een duidelijke doorbraak boven de dalende trendlijn van afgelopen vijf jaar wenselijk om beleggers in China in technische zin weer lange termijn groeiperspectieven te geven. Als gevolg van de stijging eind vorige week boven het 120-daags koersgemiddelde draait de technische positie van dalend naar bodemvorming. Een voortzetting van de stijging boven de dubbele toppen van september en oktober zou een concrete aanwijzing vormen voor terugkerend herstel. De iShares China 25 volgt de FTSE China 25 index, waarin de 25 grootste en meest liquide Chinese aandelen genoteerd aan de effectenbeurs van Hongkong zijn genoteerd. De meerjarige koersgrafiek van de Hang Seng Index brak recent uit boven de dalende weerstandlijn uit, welke de koerstoppen uit 2007 en 2011 met elkaar verbindt. Op dagbasis is volgens Theodoor Gilissen Bankiers een opwaartse versnellingsfase te zien.