Ook oplopende rentetarieven in Europa zorgen volgens Theodoor Gilissen Bankiers voor wat terughoudendheid op de obligatiemarkt. De Portugese 10-jaars rente steeg naar 7,45% naar het hoogste punt sinds toetreding tot de euro.

Ook de risico-opslag van Spanje liep iets op, na een emissie van Eur 3,5 mrd in obligaties met looptijden van 9 en 26 jaar. Het bedrag kwam lager uit dan het vooraf gestelde maximum van Eur 4 mrd doordat de vraag wat tegenviel, maar wel tegen vergelijkbare rentepercentages als bij de vorige emissie.

Ook oplopende rentetarieven in Europa zorgen volgens Theodoor Gilissen Bankiers voor wat terughoudendheid op de obligatiemarkt. De Portugese 10-jaars rente steeg naar 7,45% naar het hoogste punt sinds toetreding tot de euro. Ook de risico-opslag van Spanje liep iets op, na een emissie van Eur 3,5 mrd in obligaties met looptijden van 9 en 26 jaar. Het bedrag kwam lager uit dan het vooraf gestelde maximum van Eur 4 mrd doordat de vraag wat tegenviel, maar wel tegen vergelijkbare rentepercentages als bij de vorige emissie.