Daardoor is de euro op de valutamarkten tegenwoordig allesbehalve geliefd. Volgens Alan Ruskin, hoofd valutahandelstrategie at Royal Bank of Scotland Group, heeft Fitch gisteren een nieuw front tegen de euro geopend door de kredietrating van Portugal te verlagen.

Ruskin ziet de euro terugvallen tot een niveau van 1,10 dollar. Er is het hoofdprobleem Griekenland, met als subplot Portugal. Elke opleving in de koers van de euro zal worden gebruikt om nieuwe short-posities in te nemen, aldus nog Ruskin.

Roger Bootle, een vroegere adviseur van het Britse ministerie van Financiën is van mening dat de euro zich in een vroege fase van afbraak begint. Bootle ziet als gevolg van de crisis in Griekenland de euro terugvallen naar 1,25 euro.

Spanje waarschijnlijk het volgende slachtoffer van de crisis en dat land is van een heel ander formaat als Griekenland. Gary Shilling, president van A. Gary Shilling & Co gelooft daarom eveneens in een breakup van de eurozone.

Daardoor is de euro op de valutamarkten tegenwoordig allesbehalve geliefd. Volgens Alan Ruskin, hoofd valutahandelstrategie at Royal Bank of Scotland Group, heeft Fitch gisteren een nieuw front tegen de euro geopend door de kredietrating van Portugal te verlagen. Ruskin ziet de euro terugvallen tot een niveau van 1,10 dollar. Er is het hoofdprobleem Griekenland, met als subplot Portugal. Elke opleving in de koers van de euro zal worden gebruikt om nieuwe short-posities in te nemen, aldus nog Ruskin. Roger Bootle, een vroegere adviseur van het Britse ministerie van Financiën is van mening dat de euro zich in een vroege fase van afbraak begint. Bootle ziet als gevolg van de crisis in Griekenland de euro terugvallen naar 1,25 euro. Spanje waarschijnlijk het volgende slachtoffer van de crisis en dat land is van een heel ander formaat als Griekenland. Gary Shilling, president van A. Gary Shilling & Co gelooft daarom eveneens in een breakup van de eurozone.