Daarmee krijgt ook de huidige premier Mariano Maroy boter op het hoofd en dreigt zijn positie steeds wankeler te worden. Barcenas poogt waarschijnlijk ook anderen mee aan de galg te praten, kwestie van niet de enige te zijn om de rekening van het schandaal te moeten betalen.

Hij dreigt namelijk voor geruime tijd in de gevangenis te belanden en heeft dus geen reden meer om te zwijgen. Spanje dreigt steeds meer op Griekenland te lijken. Daar stelde een reder dat hij geen zin had om belastingen te betalen aan Al Capone. Ook van de Spaanse bedrijfsleiders mogen nu dergelijke verklaringen worden verwacht.

Daarmee krijgt ook de huidige premier Mariano Maroy boter op het hoofd en dreigt zijn positie steeds wankeler te worden. Barcenas poogt waarschijnlijk ook anderen mee aan de galg te praten, kwestie van niet de enige te zijn om de rekening van het schandaal te moeten betalen. Hij dreigt namelijk voor geruime tijd in de gevangenis te belanden en heeft dus geen reden meer om te zwijgen. Spanje dreigt steeds meer op Griekenland te lijken. Daar stelde een reder dat hij geen zin had om belastingen te betalen aan Al Capone. Ook van de Spaanse bedrijfsleiders mogen nu dergelijke verklaringen worden verwacht.