De winst voor de Euro Stoxx 50 bedraagt nog minder dan een half procent. Spanje dreigt opnieuw een probleem te worden, het corruptieschandaal in dat land dreigt opnieuw de kop op te steken. Nieuwe verkiezingen kunnen de problemen alleen nog erger maken.

Hoewel zowel de economische dynamiek als het monetaire beleid in de eurozone anders liggen, zal de Europese obligatierente volgens Bart Van Craeynest van Petercam traditiegetrouw mee bewegen met de Amerikaanse. Ook in Europa gaat de rente dus hoger, zij het minder uitgesproken als in de VS.

Van een renteverhoging door de Europese Centrale Bank is nog geen sprake, de meeste analisten verwachten eerder dat de ECB de rente nogmaals zal verlagen. Mario Draghi heeft zich trouwens al in die zin uitgesproken, de ECB-president sloot trouwens ook negatieve rentevoeten niet uit.

De winst voor de Euro Stoxx 50 bedraagt nog minder dan een half procent. Spanje dreigt opnieuw een probleem te worden, het corruptieschandaal in dat land dreigt opnieuw de kop op te steken. Nieuwe verkiezingen kunnen de problemen alleen nog erger maken. Hoewel zowel de economische dynamiek als het monetaire beleid in de eurozone anders liggen, zal de Europese obligatierente volgens Bart Van Craeynest van Petercam traditiegetrouw mee bewegen met de Amerikaanse. Ook in Europa gaat de rente dus hoger, zij het minder uitgesproken als in de VS. Van een renteverhoging door de Europese Centrale Bank is nog geen sprake, de meeste analisten verwachten eerder dat de ECB de rente nogmaals zal verlagen. Mario Draghi heeft zich trouwens al in die zin uitgesproken, de ECB-president sloot trouwens ook negatieve rentevoeten niet uit.