In de gegeven situatie hebben besparingsmaatregelen een negatief effect. Ze gaan de economische output nog verder naar omlaag duwen, iets waarvoor ook het Internationaal Monetair Fonds al voor heeft gewaarschuwd. Besparen dreigt dus uit te groeien tot een negatieve spiraal die moeilijk te stoppen raakt.

Spaanse schuldendynamiek is nefast

Spanje dreigt bijvoorbeeld nog dieper in de problemen te raken door de aangekondigde besparingen. Volgens Gerard Lyons, chief econoom bij Standard Chartered, is de Spaanse schuldenproblematiek nefast en dreigt die het land nog dieper in de puree te duwen.

Het land is bezig om in een gat te vallen dat steeds dieper wordt naarmate er meer besparingsmaatregelen worden getroffen. Naar de mening van Lyons heeft Spanje geen besparingen nodig, maar wel economische groei. Vanwaar die momenteel moet komen, is volstrekt onduidelijk.

In de gegeven situatie hebben besparingsmaatregelen een negatief effect. Ze gaan de economische output nog verder naar omlaag duwen, iets waarvoor ook het Internationaal Monetair Fonds al voor heeft gewaarschuwd. Besparen dreigt dus uit te groeien tot een negatieve spiraal die moeilijk te stoppen raakt. Spaanse schuldendynamiek is nefast Spanje dreigt bijvoorbeeld nog dieper in de problemen te raken door de aangekondigde besparingen. Volgens Gerard Lyons, chief econoom bij Standard Chartered, is de Spaanse schuldenproblematiek nefast en dreigt die het land nog dieper in de puree te duwen. Het land is bezig om in een gat te vallen dat steeds dieper wordt naarmate er meer besparingsmaatregelen worden getroffen. Naar de mening van Lyons heeft Spanje geen besparingen nodig, maar wel economische groei. Vanwaar die momenteel moet komen, is volstrekt onduidelijk.