Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie kwam uit op 7,04%, alvorens opnieuw één basispunt te dalen. Obligatierendementen van meer dan 7% dwongen in het verleden Griekenland, Ierland en Portugal tot het vragen van externe hulp. Anderzijds stijgen de koersen van de Franse staatsobligaties opnieuw.

De Europese beurzen liggen al geruime tijd niet echt wakker van wat op de obligatiemarkten gebeurt, de belangrijkste indices hebben de winsten in de loop van de donderdagsessie verder zien oplopen.

In Brussel maakt vooral Solvay een goede beurt, op de valutamarkten probeert de euro nog steeds de kaap van 1,23 euro te ronden.

Deceuninck doet gewaagde zet

Tom Debusschere, Deceuninck CEO, gaf volgende commentaar op de gisteren gesloten overeenkomst met betrekking tot een financiering op lange termijn:

"Dit akkoord is de sluitsteen van één der meest uitdagende hoofdstukken in de 75 jaar lange geschiedenis van Deceuninck. De herfinanciering gebeurde ruim vóór de vervaldatum en de voorwaarden van dit akkoord beantwoorden aan de huidige marktomstandigheden. Dit bewijst tevens dat de banken het volste vertrouwen hebben in onze gezonde financiële positie en in

onze concurrentiekracht op lange termijn. Voor de komende 5 jaar zorgt deze nieuwe faciliteit voor voldoende financiële ruimte en flexibiliteit om door te gaan met de uitvoering van ons beleid en op gepaste wijze te reageren op een onzekere economische omgeving. Vandaag kunnen wij een sterke boodschap uitsturen naar onze 2800 werknemers over de hele wereld, naar onze 4500 klanten, naar onze ontelbare eindgebruikers en naar onze aandeelhouders. Vandaag bevestigt Deceuninck zich opnieuw als de financieel sterke partner die u bij "de bouw van een duurzaam huis" de helpende hand reikt."

Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie kwam uit op 7,04%, alvorens opnieuw één basispunt te dalen. Obligatierendementen van meer dan 7% dwongen in het verleden Griekenland, Ierland en Portugal tot het vragen van externe hulp. Anderzijds stijgen de koersen van de Franse staatsobligaties opnieuw. De Europese beurzen liggen al geruime tijd niet echt wakker van wat op de obligatiemarkten gebeurt, de belangrijkste indices hebben de winsten in de loop van de donderdagsessie verder zien oplopen. In Brussel maakt vooral Solvay een goede beurt, op de valutamarkten probeert de euro nog steeds de kaap van 1,23 euro te ronden. Deceuninck doet gewaagde zet Tom Debusschere, Deceuninck CEO, gaf volgende commentaar op de gisteren gesloten overeenkomst met betrekking tot een financiering op lange termijn: "Dit akkoord is de sluitsteen van één der meest uitdagende hoofdstukken in de 75 jaar lange geschiedenis van Deceuninck. De herfinanciering gebeurde ruim vóór de vervaldatum en de voorwaarden van dit akkoord beantwoorden aan de huidige marktomstandigheden. Dit bewijst tevens dat de banken het volste vertrouwen hebben in onze gezonde financiële positie en in onze concurrentiekracht op lange termijn. Voor de komende 5 jaar zorgt deze nieuwe faciliteit voor voldoende financiële ruimte en flexibiliteit om door te gaan met de uitvoering van ons beleid en op gepaste wijze te reageren op een onzekere economische omgeving. Vandaag kunnen wij een sterke boodschap uitsturen naar onze 2800 werknemers over de hele wereld, naar onze 4500 klanten, naar onze ontelbare eindgebruikers en naar onze aandeelhouders. Vandaag bevestigt Deceuninck zich opnieuw als de financieel sterke partner die u bij "de bouw van een duurzaam huis" de helpende hand reikt."