Campa is er zeker van dat zijn land dat geld op de markt kan ophalen. Spanje moet dus niet zoals Griekenland bij Europa moeten gaan aankloppen voor een reddingsplan.

Volgens de regering in Madrid was de downgrading van de schuldengraad door Standard & Poor's onterecht en gebaseerd op veel te pessimistische economische vooruitzichten.

De Spaanse kredietrating bedraagt nu AA, wat evenveel is als Slovenië. De risicopremie op Spaanse schulden is opgelopen tot het hoogste niveau in een jaar. De prijs om zich te verzekeren tegen een wanbetaling van de Spaanse schulden bereikte een recordniveau.

Spanje is van plan om een 15-jarige staatsobligatie op de markt te brengen en wil zo aantonen dat er voldoende liquiditeit op de markt is. De spread tussen Spaanse en Duitse staatsobligaties is opgelopen tot 114 basispunten.

Campa is er zeker van dat zijn land dat geld op de markt kan ophalen. Spanje moet dus niet zoals Griekenland bij Europa moeten gaan aankloppen voor een reddingsplan. Volgens de regering in Madrid was de downgrading van de schuldengraad door Standard & Poor's onterecht en gebaseerd op veel te pessimistische economische vooruitzichten. De Spaanse kredietrating bedraagt nu AA, wat evenveel is als Slovenië. De risicopremie op Spaanse schulden is opgelopen tot het hoogste niveau in een jaar. De prijs om zich te verzekeren tegen een wanbetaling van de Spaanse schulden bereikte een recordniveau. Spanje is van plan om een 15-jarige staatsobligatie op de markt te brengen en wil zo aantonen dat er voldoende liquiditeit op de markt is. De spread tussen Spaanse en Duitse staatsobligaties is opgelopen tot 114 basispunten.