De krant meende te weten dat Spanje zowel met de Europese Unie als met het Internationaal Monetair Fonds als met het Amerikaanse ministerie van financiën over zo'n plan onderhandelde.

De euro daalde zowel ten opzichte van de dollar als van de yen, maar kon de verliezen uiteindelijk toch beperkt houden. De euro kon technisch gezien niet standhouden boven 1,2350 dollar.

Dat niveau is volgens BNP Paribas SA noodzakelijk om het opwaarts momentum bij de euro vast te houden. Wel slaagde de euro er vrij makkelijk in om boven 1,22 dollar stand te houden.

Arne Lohmann Rasmussen, hoofd currency analist bij Danske Bank A/S, merkt op dat Spanje opnieuw in focus staat, wat niet bepaald als een positief signaal mag worden beschouwd. De kans bestaat dat het land vroeg of laat daadwerkelijk opnieuw in de problemen gaat komen.

De krant meende te weten dat Spanje zowel met de Europese Unie als met het Internationaal Monetair Fonds als met het Amerikaanse ministerie van financiën over zo'n plan onderhandelde. De euro daalde zowel ten opzichte van de dollar als van de yen, maar kon de verliezen uiteindelijk toch beperkt houden. De euro kon technisch gezien niet standhouden boven 1,2350 dollar. Dat niveau is volgens BNP Paribas SA noodzakelijk om het opwaarts momentum bij de euro vast te houden. Wel slaagde de euro er vrij makkelijk in om boven 1,22 dollar stand te houden. Arne Lohmann Rasmussen, hoofd currency analist bij Danske Bank A/S, merkt op dat Spanje opnieuw in focus staat, wat niet bepaald als een positief signaal mag worden beschouwd. De kans bestaat dat het land vroeg of laat daadwerkelijk opnieuw in de problemen gaat komen.