Zolang er enig uitzicht blijft voor een regeringsvorming in Italië die naam waardig, zullen de consequenties op Europees vlak nog binnen de perken en dreigt er geen onmiddellijke nieuwe crisis.

De orde van grootte van Italiaanse staatsschuld en de notoire onvoorspelbaarheid van de Italiaans politieke vormen toch aanleiding tot enige terughoudendheid maar zeker niet tot paniek.

De gereserveerde reactie van de aandelenmarkten over de laatste dagen illustreren volgens Duchateau deze interpretatie. Tot nu toe beschouwen de financiële markten de ontwikkelingen als hinderlijk maar niet als oncontroleerbaar.

Zolang er enig uitzicht blijft voor een regeringsvorming in Italië die naam waardig, zullen de consequenties op Europees vlak nog binnen de perken en dreigt er geen onmiddellijke nieuwe crisis. De orde van grootte van Italiaanse staatsschuld en de notoire onvoorspelbaarheid van de Italiaans politieke vormen toch aanleiding tot enige terughoudendheid maar zeker niet tot paniek. De gereserveerde reactie van de aandelenmarkten over de laatste dagen illustreren volgens Duchateau deze interpretatie. Tot nu toe beschouwen de financiële markten de ontwikkelingen als hinderlijk maar niet als oncontroleerbaar.