Mario Monti signaleerde dat de Spanjaarden het moeilijk hebben om aan hun verplichtingen te voldoen. Een nieuwe opflakkering van de Europese schuldencrisis loert volgens Monti om de hoek.

Rajoy heeft Monti op de tenen getrapt

De uitspraken volgen volgens Nico Pantelis van Slim Beleggen nadat de rente op 10-jarige Spaanse schuld afgelopen week weer boven de 5 procent schoot en daarbij ook de rente op Italiaanse staatsobligaties deed oplopen.

Dit is duidelijk niet naar de zin van Mario Monti want zo ziet hij zijn maatregelen voor Italië de mist in gaan: de markt moet meewerken, anders escaleert de situatie opnieuw.

Spanje kampt met een depressie

Volgens de Italiaanse premier moet zijn Spaanse collega nog meer besparingen doorvoeren op de overheidsuitgaven. Maar Pantelis vreest dat dit voldoende zal blijken te zijn, want de problemen zitten veel dieper. Spanje kampt met een economische depressie, waarbij de gemiddelde werkloosheid inmiddels op 23 procent zit en bijna de helft van de Spaanse jongeren geen werk heeft.

Bovendien krijgen de Spanjaarden zelf steeds meer problemen met het afbetalen van hun schulden. De wanbetalingen aan banken stegen in het afgelopen jaar met zo'n 30 procent. Spanje is en blijft voor Pantelis de olifant in de Europese porseleinkast. Vroeg of laat kan het met dit land de verkeerde richting uitgaan, zo luidt zijn besluit.

Mario Monti signaleerde dat de Spanjaarden het moeilijk hebben om aan hun verplichtingen te voldoen. Een nieuwe opflakkering van de Europese schuldencrisis loert volgens Monti om de hoek. Rajoy heeft Monti op de tenen getrapt De uitspraken volgen volgens Nico Pantelis van Slim Beleggen nadat de rente op 10-jarige Spaanse schuld afgelopen week weer boven de 5 procent schoot en daarbij ook de rente op Italiaanse staatsobligaties deed oplopen. Dit is duidelijk niet naar de zin van Mario Monti want zo ziet hij zijn maatregelen voor Italië de mist in gaan: de markt moet meewerken, anders escaleert de situatie opnieuw.Spanje kampt met een depressie Volgens de Italiaanse premier moet zijn Spaanse collega nog meer besparingen doorvoeren op de overheidsuitgaven. Maar Pantelis vreest dat dit voldoende zal blijken te zijn, want de problemen zitten veel dieper. Spanje kampt met een economische depressie, waarbij de gemiddelde werkloosheid inmiddels op 23 procent zit en bijna de helft van de Spaanse jongeren geen werk heeft. Bovendien krijgen de Spanjaarden zelf steeds meer problemen met het afbetalen van hun schulden. De wanbetalingen aan banken stegen in het afgelopen jaar met zo'n 30 procent. Spanje is en blijft voor Pantelis de olifant in de Europese porseleinkast. Vroeg of laat kan het met dit land de verkeerde richting uitgaan, zo luidt zijn besluit.