Die zouden gezamenlijk geprobeerd hebben om het vertrouwen in de euro te ondermijnen, aldus Zapatero. In een interview met de krant. El Pais verklaarde de premier verbaasd te zijn door de agressiviteit waarmee Spanje in de buitenlandse pers werd aangevallen.

Nobelprijswinnaar Paul Krugman is zo goed als persona non grata in Spanje geworden na zijn commentaar in een blog op 4 februari. Krugman verklaarde daarin dat Spanje de zwakke schakel in de eurozone is.

De Spaanse regering verwijst de analisten en de media uit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten niet te verstaan hoe het euroblok werkt.

Krugman verklaarde anderzijds gisteren in zijn column in de New York Times dat het belangrijkste probleem in

Spanje is dat de prijzen en de kosten veel sneller zijn gestegen dan in de rest van de eurozone en dat de Spaanse regering niets kan doen zolang het land in de eurozone blijft.

Analisten van UBS spraken inderdaad van een heksenjacht tegen Spanje, dat het slachtoffer is van de onvolmaakte werking van de Europese monetaire unie maar ook van een huizenmarkt die veel weg heeft van een Ponzi-schema.

Die zouden gezamenlijk geprobeerd hebben om het vertrouwen in de euro te ondermijnen, aldus Zapatero. In een interview met de krant. El Pais verklaarde de premier verbaasd te zijn door de agressiviteit waarmee Spanje in de buitenlandse pers werd aangevallen. Nobelprijswinnaar Paul Krugman is zo goed als persona non grata in Spanje geworden na zijn commentaar in een blog op 4 februari. Krugman verklaarde daarin dat Spanje de zwakke schakel in de eurozone is. De Spaanse regering verwijst de analisten en de media uit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten niet te verstaan hoe het euroblok werkt. Krugman verklaarde anderzijds gisteren in zijn column in de New York Times dat het belangrijkste probleem in Spanje is dat de prijzen en de kosten veel sneller zijn gestegen dan in de rest van de eurozone en dat de Spaanse regering niets kan doen zolang het land in de eurozone blijft. Analisten van UBS spraken inderdaad van een heksenjacht tegen Spanje, dat het slachtoffer is van de onvolmaakte werking van de Europese monetaire unie maar ook van een huizenmarkt die veel weg heeft van een Ponzi-schema.