De Spanjaarden zijn de regering Rajoy meer dan beu en snakken naar verandering. De eisen van de betogers waren eigenlijk heel eenvoudig: brood, werk en huisvesting voor iedereen. Dit lijken basiseisen, maar in het Spanje van vandaag zijn die allesbehalve een zekerheid.

De regering werd beschuldigd van corruptie, de politici vullen hun zakken terwijl de bevolking steeds meer in armoede wegzakt. De werkloosheidsgraad is opgelopen tot 26%, terwijl de jeugdwerkloosheid zelfs de kaap van 50% heef overschreden. Veel heeft de regering Rajoy nog niet gedaan om de problemen weg te werken, vandaar het ongenoegen van de Spanjaarden.

De Spanjaarden zijn de regering Rajoy meer dan beu en snakken naar verandering. De eisen van de betogers waren eigenlijk heel eenvoudig: brood, werk en huisvesting voor iedereen. Dit lijken basiseisen, maar in het Spanje van vandaag zijn die allesbehalve een zekerheid. De regering werd beschuldigd van corruptie, de politici vullen hun zakken terwijl de bevolking steeds meer in armoede wegzakt. De werkloosheidsgraad is opgelopen tot 26%, terwijl de jeugdwerkloosheid zelfs de kaap van 50% heef overschreden. Veel heeft de regering Rajoy nog niet gedaan om de problemen weg te werken, vandaar het ongenoegen van de Spanjaarden.