In Spanje wordt met angst en beven uitgekeken naar de publicatie van de volgende serie macro-economische indicatoren. Uit de meest recente cijfers over de industriële output blijkt dat die nog steeds een dalende trend vertoont, zij het dat de daling minder scherp is geworden.

Het belangrijkste probleem blijft echter de werkloosheidsgraad, die in Spanje al torenhoog is en die in de loop van dit jaar alleen nog maar verder zal oplopen. Kopzorgen genoeg dus voor premier Mariano Rajoy, die het risico loopt om het vertrouwen van de kiezers volledig te verliezen.

In Spanje wordt met angst en beven uitgekeken naar de publicatie van de volgende serie macro-economische indicatoren. Uit de meest recente cijfers over de industriële output blijkt dat die nog steeds een dalende trend vertoont, zij het dat de daling minder scherp is geworden. Het belangrijkste probleem blijft echter de werkloosheidsgraad, die in Spanje al torenhoog is en die in de loop van dit jaar alleen nog maar verder zal oplopen. Kopzorgen genoeg dus voor premier Mariano Rajoy, die het risico loopt om het vertrouwen van de kiezers volledig te verliezen.