Echt nieuw is dit idee natuurlijk niet. Al een tijdje geleden stelde de vermaarde Amerikaanse think tank Boston Consulting Group dat 20 tot 30% van de welvaart zou kunnen aangeslagen worden om de geslagen putten in het financieel systeem te delgen. Vervolgens zouden we opnieuw vanaf nul kunnen herbeginnen.

De vraag van 1 miljoen euro is nu natuurlijk vanaf welk punt ons spaargeld gevaar zou kunnen lopen. Dat valt moeilijk te zeggen, maar de meeste economen zijn van mening dat de kansen op het aanslaan van ons spaargeld groter worden wanneer we opnieuw in een crisissituatie belanden.

Echt nieuw is dit idee natuurlijk niet. Al een tijdje geleden stelde de vermaarde Amerikaanse think tank Boston Consulting Group dat 20 tot 30% van de welvaart zou kunnen aangeslagen worden om de geslagen putten in het financieel systeem te delgen. Vervolgens zouden we opnieuw vanaf nul kunnen herbeginnen. De vraag van 1 miljoen euro is nu natuurlijk vanaf welk punt ons spaargeld gevaar zou kunnen lopen. Dat valt moeilijk te zeggen, maar de meeste economen zijn van mening dat de kansen op het aanslaan van ons spaargeld groter worden wanneer we opnieuw in een crisissituatie belanden.