Ondanks het feit dat er ter elfde ure toch een (voorlopige) oplossing werd gevonden voor het Amerikaans schuldenplafond, verwacht Societe Generale toch nog dat de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie fors zal gaan stijgen. Een stijging tot 5% behoort alleszins tot de mogelijkheden.

De kans is bovendien groot dat een stijging van de Amerikaanse rente gepaard zal gaan met een gelijkaardige beweging in de Europese rentevoeten. Een timing geven voor een rentestijging geven is onmogelijk, maar ze zou in de vorm van een 'spike' (plotse stijging) kunnen gebeuren.

Ondanks het feit dat er ter elfde ure toch een (voorlopige) oplossing werd gevonden voor het Amerikaans schuldenplafond, verwacht Societe Generale toch nog dat de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie fors zal gaan stijgen. Een stijging tot 5% behoort alleszins tot de mogelijkheden. De kans is bovendien groot dat een stijging van de Amerikaanse rente gepaard zal gaan met een gelijkaardige beweging in de Europese rentevoeten. Een timing geven voor een rentestijging geven is onmogelijk, maar ze zou in de vorm van een 'spike' (plotse stijging) kunnen gebeuren.