Vanmiddag vergadert de Europese Centrale Bank maar algemeen wordt verwacht dat die geen wijziging in haar rentepolitiek zal aankondigen.

De basisrente in de eurozone staat nu op een recordniveau van 0,75%. Recent was er speculatie over een verdere rentedaling, maar die speculatie is inmiddels weggeëbd.

Met name de Duitsers zijn afkerig ten opzichte van een verdere rentedaling, dit uiteraard uit vrees voor inflatie. Uit een rondvraag gedaan door Bloomberg blijkt dat het merendeel van de analisten verwacht dat de rente ook volgend jaar ongewijzigd zal worden gehouden.

Jürgen Michels van ING denkt echter dat de ECB in 2013 haar basisrente volgend jaar toch zal verlagen.

Vanmiddag vergadert de Europese Centrale Bank maar algemeen wordt verwacht dat die geen wijziging in haar rentepolitiek zal aankondigen. De basisrente in de eurozone staat nu op een recordniveau van 0,75%. Recent was er speculatie over een verdere rentedaling, maar die speculatie is inmiddels weggeëbd. Met name de Duitsers zijn afkerig ten opzichte van een verdere rentedaling, dit uiteraard uit vrees voor inflatie. Uit een rondvraag gedaan door Bloomberg blijkt dat het merendeel van de analisten verwacht dat de rente ook volgend jaar ongewijzigd zal worden gehouden. Jürgen Michels van ING denkt echter dat de ECB in 2013 haar basisrente volgend jaar toch zal verlagen.