Ze gaan namelijk niet gepaard met de noodzakelijke hervormingsmaatregelen die de economie van de Zuid-Europese landen economisch opnieuw gezond moet maken. Maar eigenlijk betalen we tweemaal voor de redding van landen als Griekenland, Cyprus enzovoort.

Vanwege de precaire situatie houdt de Europese Centrale Bank haar basisrente laag, zodat de spaarders bijna geen rendement op hun spaargeld kunnen krijgen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat in deze situatie snel verandering zal komen, gegeven het feit dat de ECB recent haar basisrente nog heeft verlaagd.

Ze gaan namelijk niet gepaard met de noodzakelijke hervormingsmaatregelen die de economie van de Zuid-Europese landen economisch opnieuw gezond moet maken. Maar eigenlijk betalen we tweemaal voor de redding van landen als Griekenland, Cyprus enzovoort. Vanwege de precaire situatie houdt de Europese Centrale Bank haar basisrente laag, zodat de spaarders bijna geen rendement op hun spaargeld kunnen krijgen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat in deze situatie snel verandering zal komen, gegeven het feit dat de ECB recent haar basisrente nog heeft verlaagd.