Het is namelijk altijd zo dat vanaf de start van het toeristisch seizoen het aantal werklozen tijdelijk afneemt. Bij het einde van dat seizoen trekt de werkloosheid dan weer opnieuw aan. Volgens het Internationaal Monetair Fonds is van een trendommekeer nog geen sprake.

De Spaanse werkloosheid zal volgens het IMF nog jarenlang torenhoog blijven, minstens tot 2018 zal de werkloosheidsgraad minstens 25% blijven bedragen. In het verleden is de tewerkstelling in Spanje nooit toegenomen wanneer de economie met minder dan 1,50 tot 2% groeide en dergelijke groeipercentages zijn voorlopig onwaarschijnlijk.

Het is namelijk altijd zo dat vanaf de start van het toeristisch seizoen het aantal werklozen tijdelijk afneemt. Bij het einde van dat seizoen trekt de werkloosheid dan weer opnieuw aan. Volgens het Internationaal Monetair Fonds is van een trendommekeer nog geen sprake. De Spaanse werkloosheid zal volgens het IMF nog jarenlang torenhoog blijven, minstens tot 2018 zal de werkloosheidsgraad minstens 25% blijven bedragen. In het verleden is de tewerkstelling in Spanje nooit toegenomen wanneer de economie met minder dan 1,50 tot 2% groeide en dergelijke groeipercentages zijn voorlopig onwaarschijnlijk.